De lichtbril

Waarom moet jij de lichtbril gebruiken?

Werk jij onregelmatig, met nachtdiensten en/of 24 uurs diensten, dan ben je bekend met verstoring van de bioritme. Minder energie en slaap te kort.

Met deze lichtbril kun je het slaap-waakritme verschuiven. Bij een dipje in de nacht kun je de bril ook gebruiken voor extra energie. Met de oranje glazen kan je fel licht blokkeren zodat je makkelijker in slaap valt in de ochtend.

Inside view Propeaq 1.0 b with functionalities

De lichtbril heeft 2 soorten lenzen.

Licht blauw: De standaard lens voor gebruik met blauw licht.

Oranje: Hiermee kun je s’avonds/s’ochtends storen licht blokkeren zodat je makkelijker in slaap valt.

De lichtbril geeft je de gelegenheid om optimaal te profiteren van de voordelen van blauw licht, zonder dat het je dagelijkse bezigheden in de weg staat. Deze licht gewicht bril lijkt een zonnebril en kan je dus overal dragen.

Het blauwe licht is slecht 40 lux en verblindt niet. Je bent niet langer gebonden aan een vaste plek en kunt optimaal profiteren van de voordelen: beter doorslapen na de nachtdienst, geen dip tijdens de nachtdienst, geen jetlag na lange reizen. Dus meer energie, veiliger werken en meer rust.

Met behulp van wetenschappelijk onderzoek is deze lichtbril ontwikkelen.

Goed om te weten: je kunt de lichtbril 30 dagen risicoloos uitproberen (niet goed, is geld terug).

Bril App

Om optimaal gebruik te maken van de lichtbril, met de verschillende glazen, dan moet je goed plannen. Daarom is er speciale app ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Wereldreizigers kunnen met de app een jetlag bestrijden of voorkomen. Werk je in de nacht dan kan je je werkrooster invullen in de app. Via de app krijg je een gepersonaliseerd schema voor je ingevoerde diensten. Je kan dus zien in de app wanneer je de bril moet dragen, dit verschilt dus. Vooral als je bijvoorbeeld 4 nachtdiensten heb, dan kan het zijn dat je de lichtbril elke nacht op een ander tijdstip op moet.

Kijk in Google Play of App store naar My Propeaq TimeTooler. Deze is gratis te gebruiken, ook als je geen Propeaq lichtbril in je bezit hebt. Scan onderstaande QR codes voor een direct download.

Propeaq TimeTooler app square 650 x 350